Bromfietsrijbewijs

Theorie examenVerkeersregels en verkeersinzicht

Wil jij je bromfietsrijbewijs halen? Dan is de eerste stap het behalen van het theorie-examen bij het CBR. Als je bent geslaagd mag je beginnen met de rijlessen. Je mag al vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag je rijlessen volgen en praktijkexamen doen. Met een geldig Nederlands autorijbewijs (categorie B) of motorrijbewijs (categorie A) heb je geen apart rijbewijs bromfiets nodig. Je hoeft dan geen examens te doen.

Meer informatie examen aanvragen

Praktijklessen

Voertuigbeheersing en verkeersdeelneming

Vanaf 01 Maart 2010 moet je voor het halen van een bromfietsrijbewijs (categorie AM2) naast het huidige theorie-examen ook slagen voor het praktijkexamen. Het praktijkexamen is ingevoerd om het aantal ongelukken met de bromfiets te verminderen en de veiligheid te vergroten. Om je goed voor te bereiden op het praktijkexamen kun je bij ons lessen onder begeleiding van een gediplomeerd motorinstructeur. Wij hebben bromfietsen en helmen waar je gebruik van kunt maken, indien je dit nog niet zelf hebt. Allereerst zal er aandacht worden besteed aan de voertuigbeheersing zoals bochtentechnieken, remtechnieken en controlehandelingen van de bromfiets.

Deze technieken heb je nodig om op een veilige en verantwoorde manier deel te kunnen nemen aan het verkeer. Vervolgens gaan we lessen op de openbare weg, waarbij je de verkeerssituaties op een veilige en zelfstandige manier leert toepassen en oplossen.Inschrijven

Praktijkexamen

Veilig en zelfstandig rijden

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Het praktijkexamen duurt 45 minuten. Tijdens het examen wordt een route gereden van ten minste 25 minuten, waarbij je wordt beoordeeld op verkeersdeelneming op de openbare weg.

De examinator beoordeelt tijdens de rit ook of je de bromfiets goed beheerst. Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid om te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de verkeerssituaties onder controle hebt. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator volgt je op een eigen bromfiets.

Inschrijven

Heb je vragen of wil je met bromfietsrijlessen beginnen?

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Contact