Autorijles

Intakeles van 100 minuten

Hoe snel pik je het op?

Voorafgaand aan elke rijopleiding bij Rijschool Flits vindt er eerst een intakeles plaats. Tijdens de intakeles van 100 minuten leer je de instructeur kennen. Vervolgens ga je een aantal basishandelingen verrichten. De instructeur kan dan inschatten hoe snel je iets op pikt en wat voor jou de beste keuze is met betrekking tot het aantal lessen. Ook word er gekeken naar jou als persoon. Ben je nerveus of heb je wellicht faalangst? Wij zorgen ervoor dat jij je tijdens de opleiding op je gemak voelt en dat de rijopleiding op maat is voor jouw tempo. Samen zorgen we er voor dat jij op een verantwoordelijke en veilige manier straks de weg op kunt!

Intakeles aanvragen

Rijopleidingen in stappen (RIS)

Stap-voor-stap leren rijden.

De Rijopleiding in Stappen is een opleidingsmethode waarbij je stap-voor-stap leert rijden. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer. Leerlingen met faalangst kunnen gebruik maken van de RIS opleiding. De Rijopleiding in Stappen gaat steeds een stap verder als je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren. In totaal doorloop je op deze manier 39 ‘gebruiksaanwijzingen’ (scripts), verdeeld over vier modules. Iedere module wordt afgesloten met een toets. Na afronding van de eerste twee modules worden je kennis en vaardigheden getoetst. Een rij-instructeur van je eigen vertrouwde rijschool neemt deze toetsen af. 

In de derde toets kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips ter verbetering. Bovendien kun je voor de auto vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres van het praktijkexamen. Verder komen in deze toets de onderdelen Zelfstandig rijden en Zelfreflectie aan de orde. De vierde en laatste toets is het praktijkexamen bij het CBR. Tijdens de RIS opleiding krijg je ook huiswerk mee. Het is de bedoeling dat jij je thuis op je rijlessen voorbereidt. De tijd die dat vraagt is voor iedereen verschillend. De voordelen op een rijtje:

• Fors hoger slagingspercentage
• Hoge kwaliteit van de rijopleiding
• Stap-voor-stap aanpak
• Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
• Inzicht in je vorderingen met behulp van de leskaart

Inschrijven

Rijschool machtigen

Met behulp van DigiD

Voordat de rijschool het praktijkexamen of een toets voor de categorie personenauto kan aanvragen, moet jij daar eerst toestemming voor geven. Dat doe je met een machtiging. Voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd. Daarnaast zijn je adresgegevens automatisch beschikbaar voor jouw rijschool in het reserveringssysteem van het CBR. Het machtigen doe je op mijn.cbr.nl met je DigiD, jouw persoonlijke digitale legitimatie voor overheidsdiensten. Rijschool nummer: 2639F8

Meer informatie Machtigen

Tussentijdse Toets

Hoe ver ben ik?

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. De TTT duurt even lang als een rijexamen. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres in de TTT voor de auto goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende examen.

Als je een tussentijdse toets (TTT) of praktijkexamen wilt afleggen moet je het zelfreflectieformulier invullen en meenemen naar het CBR. Hieronder kun je het zelfreflectieformulier downloaden.

Meer informatie

Praktijkexamen

De laatste stap

Bij voldoende rij-ervaring wordt de opleiding afgesloten met het officiële CBR examen. De examenaanvraag wordt helemaal door ons verzorgd, echter dien je zelf de gezondheidsverklaring te regelen. De prijzen zijn inclusief het CBR tarief, de bemiddelingskosten en de huur van de lesauto tijdens het praktijkexamen.

Inschrijven Zo gaat het praktijkexamen

Heb je vragen of wil je met autorijlessen beginnen? 

Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Contact